Няма радиация от АЕЦ Чернобил в България. Това стана ясно на

...
Няма радиация от АЕЦ Чернобил в България. Това стана ясно на
Коментари Харесай

Няма радиация от Чернобил в България

Няма радиация от АЕЦ " Чернобил " в България. Това стана ясно на ексклузивен брифинг в Министерски съвет преди минути.
Ген. Венцислав Мутафчийски, шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов и шефът на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките проф. Христомир Брънзов увериха, че няма никакви отклонения в радиационния декор над страната ни. 
Проф. Брънзов бе безапелационен, че българските управляващи наблюдават обстановката още когато избухна пожарът край някогашната атомна електроцентрала. „ Концентрацията след огъня край Чернобил е такава, че даже уредите не могат да я изчислят, т.е., тя е теоретична. В момента системата продължава да работи, преносът на маси в действителност е от североизток, точно от Украйна към България. Системата демонстрира, че няма да има никакви промени в естествения радиационен декор, това, което ще дойде с въздушните маси, ще е толкоз малко, че даже не може да бъде регистрирано “, съобщи проф. Брънзов.
Пожарът в региона пламна на 4 април. Огънят доближи в рискова непосредственост до авариралата Чернобилска АЕЦ, на два километра до хранилището за нуклеарни боклуци с висока радиоактивност. През април 1986 година по време на тествания се взриви четвъртият енергоблок на централата. Това е най-тежката нуклеарна повреда в историята.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР